1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Marmaris’te 125 akademisyen, 7 ülkeden 144 bildiri ile bir araya geldi

Marmaris’te 125 akademisyen, 7 ülkeden 144 bildiri ile bir araya geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Beykent Üniversitesi, Özbekistan İpek Yolu ve Kültürel Miras Üniversitesi, Alanya Üniversitesi ve Moğolistan Bayan Ulgi Eğitim Üniversitesi tarafından düzenlenen bir kongre, kültürel mirasın korunması ve turizm açısından değerlendirilmesi konusunda disiplinlerarası çalışmaların paylaşıldığı bir platform oldu. Kongrede, İstanbul Beykent Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’ndan akademisyenler Dr. Öğr. Üyesi Ebru Bağçı, Öğr. Gör. Dr. Ece Melek ve Öğr. Gör. Nisa Nur Duman, “Kültürel Miras Ögeleriyle 3D Ortamda Tasarlanmış Ön Büro Personel Giysilerine Turist Bakış Açısının Nörobilim Araçları ile Analizi” adlı bir çalışma sundular. Ayrıca Dr. Öğr. Üyesi Burcu Arısoy da “Ahilik Döneminde Çalışma Hayatı” konulu çalışmasıyla kongreye katkı sağladı.

Kongre, dört farklı üniversitenin iş birliğiyle gerçekleşti ve kültürel mirasın korunması, sanat varlıklarının turizm açısından değerlendirilmesi gibi konularda önemli görüşmelerin yapıldığı bir etkinlik oldu. İstanbul Beykent Üniversitesi’nden bazı akademisyenler, turizm açısından önemli bir konu olan kültürel mirasın 3D ortamda tasarlanmış giysiler üzerinden turist bakış açısının nörobilim araçları ile analiz edilmesi konusunda bir çalışma sundular. Ayrıca Ahilik Dönemi’nde çalışma hayatı konusunda da detaylı bir sunum gerçekleştirildi.

Kongre, İstanbul Beykent Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’ndan gelen akademisyenlerin katılımıyla önemli bir bilgi paylaşım platformu haline geldi. Dr. Öğr. Üyesi Ebru Bağçı, Öğr. Gör. Dr. Ece Melek ve Öğr. Gör. Nisa Nur Duman’ın katkılarıyla kültürel mirasın turizm açısından değerlendirilmesi konusunda önemli bir adım atıldı. Aynı zamanda Dr. Öğr. Üyesi Burcu Arısoy’un “Ahilik Döneminde Çalışma Hayatı” başlıklı çalışması da katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.

Bu kongre, farklı üniversitelerin iş birliğiyle gerçekleşen, kültürel mirasın korunması ve turizm açısından değerlendirilmesi konularında bilimsel çalışmaların paylaşıldığı bir etkinlik oldu. İstanbul Beykent Üniversitesi’nden gelen akademisyenlerin kültürel mirasın 3D ortamda tasarlanmış giysiler üzerinden turist bakış açısının nörobilim araçları ile analiz edilmesi ve Ahilik Dönemi’nde çalışma hayatı konularındaki çalışmaları, kongreye önemli katkılar sağladı. Kongre, katılımcılar arasında olumlu geri bildirimler aldı ve önemli bir bilgi paylaşım ortamı oluşturdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Marmaris’te 125 akademisyen, 7 ülkeden 144 bildiri ile bir araya geldi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Atakum Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!