Samsun’da Balık İle Ramazan Ayı Bereketli Geçiyor
Samsun, Karadeniz’in balık ambarı olarak biliniyor ve bu Ramazan ayında balığa olan ilgi geçen yıllara göre oldukça fazla. Hem ucuz hem de taze balıkları ile Samsun, hem vatandaşların hem de balıkçıların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Ramazan ayı geldiğinde havaların serin gitmesi ve diğer et ürünlerinin fiyatının yüksek olması nedeniyle vatandaşlar balığa yönelmeye başladı. Özellikle kilosu 100 TL’den satılan ve üç kişiyi doyurabilen somon balığı bu dönemde en çok talep gören balık çeşidi oldu.
Balık satıcılarından Onurcan Köse, hava sıcaklıklarının düşük olmasının ve diğer protein ürünlerinin pahalı olmasının balık tüketimini artırdığını belirtti. Köse, somonun kilosunu 100 TL’den sattıklarını ve vatandaşların en çok bu balığı tercih ettiğini dile getirdi. Geçen Ramazan ayında somon balığının kilosunu 60 TL’den sattıklarını ancak o dönemde ilginin şu anki kadar olmadığını ifade etti. Fiyatların uygun olması sayesinde balık tüketiminde artış yaşandığını belirten Köse, vatandaşların balık almayı tercih ettiğini vurguladı.
Vatandaşlar da fiyatların uygun olmasından dolayı balık almayı tercih ettiklerini söyleyerek, mevcut satış fiyatlarının normal olduğunu belirttiler. Samsun’da diğer balık türlerine de ulaşmak mümkün. Kefal kilosu 80 TL, mezgit kilosu 100 TL, barbun kilosu 120 TL, alabalık kilosu 120 TL, istavrit kilosu 40 TL, çinakop-levrek kilosu 240 TL ve tirsi kilosu ise 80 TL’den satılıyor.
Samsun’da balıkçılar, Ramazan ayı boyunca yoğun ilgi görüyor ve vatandaşlar taze ve ucuz balıklarla sofralarını donatma imkanına sahip oluyor. Havaların serin gitmesi ve diğer et ürünlerinin pahalı olması nedeniyle balığa talep oldukça yüksek. Geçen yıllara göre bu yıl balığa olan ilginin artması, balık satıcılarını da memnun ediyor. Balık tüketimi artış gösterirken, vatandaşlar da balık fiyatlarının uygun olması sayesinde bu sağlıklı protein kaynağını tercih ediyor.