Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler, kentte ekmeğe zam yapacaklarını ve 225 gram olan ekmeği 250 grama çıkararak 10 liradan satmayı planladıklarını duyurdu. Bu açıklamayı oda binasında düzenlediği basın toplantısında Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit ile birlikte yaptı.
Güler, asgari ücrete, maya ve un fiyatlarına zam gelmesiyle fırıncıların ekmeğe zam yapmak zorunda kaldığını belirtti. Samsun’da vatandaşların ekmeğin gramajının 250 grama çıkması yönünde talepleri olduğunu belirten Güler, ekmek fiyatlarının maliyet artışları nedeniyle artırılması gerektiğine vurgu yaptı. Güler, Samsun’un haricinde Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize gibi Karadeniz Bölgesi’nde ekmek fiyatının 10 liraya çıktığını söyledi.
Buna rağmen Samsun’da ekmeğin hala 7,5 lira olduğunu belirten Güler, artan maliyetler nedeniyle küçük esnafı kurtaracak düzeye çıkarmayı planladıklarını dile getirdi. Güler, Samsun halkının fırıncıların ekmeğe neden zam yaptığını, neye göre yaptığını bilmesini istediklerini açıkladı.
Güler, Samsun’da Ekmek Komisyonu kurulduğunu ve bu komisyonun çalışmasını tamamladığında 225 gram ekmeği 250 grama çıkararak 10 liradan satmayı planladıklarını belirtti.