Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), gıda üretimindeki gelişmeleri düzenli bir şekilde değerlendirmeye devam ediyor.
TÜİK verilerine dayanarak, Türkiye genelinde tavuk eti üretiminin, geçen yılın aynı ayına göre ekim ayında yüzde 11,6 oranında artış gösterdiği belirlendi.
Ekim ayında tavuk eti üretimi 227 bin 675 tona ulaşırken, tavuk yumurtası üretimi de yüzde 2,6 artış ile 1 milyar 881 milyon 358 bin adede yükseldi. Aylık bazda tavuk eti üretiminde yüzde 6,3’lük bir artış kaydedildi.
Tavuk yumurtası üretimi, ekim ayı itibarıyla aylık bazda yüzde 2,9, yıllık bazda ise yüzde 2,6’lık bir artış sağladı ve bu süreçte toplamda 1 milyar 881 milyon 358 bin adet yumurta üretildi.
KESİLEN TAVUK ETİ
Ekim ayında kesilen tavuk sayısının ise yıllık bazda yüzde 9,5 artışla 122 milyon 744 bin olması dikkat çekti.
HİNDİ ETİ ÜRETİMİ
Aynı dönemde hindi eti üretiminin ise yüzde 0,2 artışla 3 bin 969 ton olarak gerçekleştiği bildirildi.
10 AYLIK YUMURTA ÜRETİMİ
Ocak-ekim döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre tavuk yumurtası üretimi yüzde 4,5, kesilen tavuk sayısı ise yüzde 7,1 oranında artış gösterdi. Tavuk eti üretimi yüzde 6,8, hindi eti üretimi ise yüzde 15,4 oranında yükseldi.