Çorbalar, yağ yakımını desteklemek açısından önemli birer besin kaynağıdır. Özellikle doğru malzemelerle hazırlanan çorbalar, bu hedefe ulaşmada etkili olabilir.
Metabolizmayı hızlandıran, lif açısından zengin ve düşük kalorili malzemeler içeren çorbalar, yağ yakımını destekler. Bu tür çorbalar, doyurucu özellikleriyle de dikkat çeker, fakat kalorileri düşük kaldığı için diyetlerde sıklıkla tercih edilirler.
Sebze, et veya tavuk suyu gibi sağlıklı içeriklerle hazırlanan çorbalar, vücudu temizleyen ve metabolizmanın daha verimli çalışmasına yardımcı olan detoks etkisi gösterir.
YAĞ ERİTEN ÇORBA
2 adet orta boy kabak
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı zerdeçal
4 su bardağı sebze suyu veya su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limonun suyu
TARİF
Öncelikle kabakları yıkayıp kabuklarını soymanız ve küçük küpler halinde doğramanız gerekiyor. Ardından soğanı ve sarımsakları ince bir şekilde doğrayın.
Geniş bir tencereye zeytinyağını koyun ve ısındığında soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra doğranmış sarımsakları ilave edip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
Doğranmış kabakları ekleyin ve ardından kimyon, pul biber ile zerdeçalı da ilave edip karıştırın. Sebzeler ile baharatların iyice karışması için tencerenin kapağını kapatarak 5-6 dakika pişirmeye bırakın.
Çorbanız için sebze suyu veya normal suyu ekleyin ve karışımı kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağı kısarak 15-20 dakika kadar pişirin; kabaklar yumuşadığında çorbanız hazır olacaktır.
Pişen çorbanızı bir blender ile pürüzsüz hale getirin. İsterseniz çorbanın kıvamını daha sıvı hale getirmek için ekstra su ekleyebilirsiniz.
Çorbanız servise hazır! Sıcak bir şekilde servis edin ve afiyetle tüketin.