Tarım ve Orman Bakanlığı, ‘Türk Gıda Kodeksi Bebek Formülleri ve Devam Formülleri Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’i Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe soktu. Bakanlık, bebek ve devam formülleri için inek sütü veya keçi sütü proteinleri ve soya proteini izolatları kullanılabileceğini duyurdu.
Değişiklikle birlikte, belirli gerekliliklere sahip protein hidrolizatlarının da kullanımına izin verildi. Ayrıca, inek sütünden elde edilen peynir altı suyu proteininden farklı bir protein hidrolizatı daha eklendi.
Bu düzenlemeyle, kullanılacak proteinin en az yüzde 70 oranında protein içermesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, tatlı peynir altı suyu proteini konsantresi olarak kullanılan inek sütünden elde edilen peynir altı suyu proteininin üretim ve içerik kriterleri belirlendi.