1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Adana’da Kebap İşletmelerinde Skandal———-
    假肉波尔多圣心火巴黎食品涉嫌使用禽类肉产品,以欺骗消费者。

Adana’da Kebap İşletmelerinde Skandal———-
假肉波尔多圣心火巴黎食品涉嫌使用禽类肉产品,以欺骗消费者。

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’da Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, birçok işletmede kebap harcında taşlık ya da tek tırnaklı hayvan eti tespit edilmiş.

Bu durum, dürüst olan esnafların da suç altında kaldığını gösterirken, bazı işletmelerin hala mühürsüz et satmaya devam ettiği belirtiliyor.

Uzmanlar, mühürsüz olarak satılan etlerin kaynağının belirsiz olduğunu ve bu nedenle dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

KEBAPÇILARDAN UYARI

Kebapçı Yaşar Aydın konuyla ilgili şunları söyledi: “Gerçek Adana kebabı erkek kuzu etinden yapılır. Bizler ise sadece erkek kuzu eti ve kaburgası kullanıyoruz. Ben her zaman mühürlü et tercih ederim. Etlerimizi mezbahada kestiririz, kaçak kesim olmaz. Dana eti, dişi erkek veya kuyruk yağı kullanmayız. İnsan sağlığı her şeyden önemlidir. Bir işi yaparken temiz ve dürüst olmalısınız.”

HANGİ ET OLDUĞU BELİRSİZ

Kaçak kesimin sağlık risklerine dikkat çeken Aydın, şu ifadeleri kullandı: “Bir işi tam olarak yapmalısınız. Tavuk kesimi ayrı bir yerde yapılmalı, et kesimi ayrı bir yerde. Bıçaklar bile ayrı olmalı. Çünkü bu ürünler çabucak mikroplara maruz kalabilir. Sebze, et ve tavuk saklama alanları ayrı olmalıdır. Mühürsüz etler kaçak kesimi işaret eder. Bu et dişi mi, başka bir et mi belli değildir. Vatandaşlar mühürsüz et tüketmemelidir.”

“BU CİDDİYETİ HİSSEDİN”

Sağlıklı üretimin Adana’nın itibarını artıracağını belirten Aydın, “İşletmeler ne kadar temiz olursa, Adana kebabının lezzeti de o kadar artar. İmajımız daha da güçlenir. Hijyen kurallarına uymalıyız. Önce kendiniz ve müşterileriniz için bu kadar ciddiyeti hissedin. Sağlık her şeyden önemlidir. Bu meseleler küçümsenecek şeyler değil.”

HİJYEN ÖNEMLİ

Adana’da kebap yiyen vatandaşlar da hijyen konusunda dikkatli. Antalya’dan gelen Kamile Aslan, mekan seçerken temizliğe öncelik verdiğini şu şekilde ifade etti: “Adana kebabını ilk defa yedim ve çok beğendim. Bir restorana gittiğimde ilk olarak temizlik ve hijyene dikkat ederim. Temizlik benim için çok önemli.”

Müşteri Gökhan Aslan ise, halk sağlığı için hijyen kurallarına mutlaka uyulması gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adana’da Kebap İşletmelerinde Skandal———-
假肉波尔多圣心火巴黎食品涉嫌使用禽类肉产品,以欺骗消费者。
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Atakum Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!