1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Diyetisyen: Kurban eti nasıl yenmeli?

Diyetisyen: Kurban eti nasıl yenmeli?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı.

Bağcılar Belediyesi personeli diyetisyen Kübra Kaynar, yaklaşan bayram öncesi kurban etinin tüketimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kaynar, etin nasıl yenmesi gerektiğinden yemek sonrası yapılacaklara kadar birçok konuya değindi.

“ÖLÜM KATILIĞI” OLUŞUYOR

Kesimin ardından belirli bir süre geçmesi gerektiğini ifade eden Kaynar, “Etler kesildikten sonra hemen yenmemeli. Ölüm katılığı diye bir durum oluşuyor. Etin sindirimi daha zor oluyor. Etin 24 saat bekletilmesi sağlık açısından çok önemli. Böylece daha sağlıklı, lezzetli ve yumuşak et yemiş oluruz. Yemeklerde sadece et ağırlıklı da gitmememiz gerekiyor. Özellikle diyabet, tansiyon, böbrek rahatsızlığı ve gut hastalığı grubunda olanların dikkatli olması lazım” dedi.

Etin yanında tatlıya da dikkat çeken Kaynar, “Her gittiğimiz evde bize tatlı ikram ediliyor. Misafirliklere tok gitsek daha iyi olur. Çünkü tatlıyı fazla kaçırabiliyoruz. Şerbetli tatlılardan uzak durmamız ve sütlü tatlıları tercih etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyetisyen: Kurban eti nasıl yenmeli?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Atakum Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!