1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fındığın gen kaynakları Fındık Araştırma Enstitüsünde korunuyor

Fındığın gen kaynakları Fındık Araştırma Enstitüsünde korunuyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Akar, fındıkta sertifikalı fidana geçişle ilgili de çalışma yaptıklarını dile getirerek, “Anaç fındıklardan fidan üretildiğinde sertifikalı fidan olabiliyor, biz de anaç fındıkları talep eden fındık fidanı üreticilerine bedeli karşılığında veriyoruz.” ifadesini kullandı. Fındık üreticilerinin de fidan taleplerini karşıladıklarını belirten Akar, 10 dönümlük alanı fidan üretimine ayırdıklarını, tarımsal biyoteknoloji laboratuvarında da fidan üretimi yaptıklarını söyledi. Akar, fındık zararlılarıyla ilgili çalışma yürüttüklerini ifade ederek şu değerlendirmede bulundu:”2017'de kahverengi kokarcanın tespitini yapıp Bakanlığa bildirdik ve Bakanlığımız zaten 2017'den beri Doğu Karadeniz'i tarıyordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Yazı Sona Erdi!

Yüklenemedi, lütfen tekrar deneyiniz.

Fındığın gen kaynakları Fındık Araştırma Enstitüsünde korunuyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Atakum Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!