Fenerbahçe altyapısında 2018 yılında forma giyen ve ardından futboldan uzaklaşmak zorunda kalan 24 yaşındaki Ahmet Yiğit Gül, şu anda kasiyerlik yaparak geçimini sağlarken, Süper Lig’de mücadele eden takımlara karşı rekabet etmek istiyor.
Futbol kariyerine İstanbul Artvinspor’da başlayan Gül, performansıyla İstanbulspor’un dikkatini çekti ve daha sonra Fenerbahçe’ye transfer olmaya hak kazandı.
İstanbulspor’un bonservisini vermek istememesine rağmen, o dönemdeki teknik direktör Aykut Kocaman tarafından Fenerbahçe’nin Topuk Yaylası kampına dahil edilen genç oyuncu, burada yeni bir şansa sahip oldu.
“BÜTÜN DÜZENİM OTURMUŞTU AMA 2018’DEKİ SEÇİMDEN SONRA KULÜPTEN AYRILMAM İSTENDİ”
Kasiyerlik yaparak spor mağazasında çalışan Ahmet Yiğit Gül, yaşadığı süreçleri paylaştı.
Gül, Fenerbahçe’ye transferini “büyük şans” olarak nitelendirirken, “Fenerbahçe’deki ilk senemde biraz heyecanlıydım ama başarılı bir sezon geçirip iyi bir gol sayısına ulaştım. Aziz Yıldırım’ın son yılıydı. Sonrasında Ali Koç başkan oldu ve kulüpteki hiçbir personele dokunmayacağını ifade etti. Ancak altyapı düzeni bozuldu. Barcelona’dan altyapı koordinatörü David Badia’nın gelişiyle birlikte ben de dahil 10-12 kişiyi toplayarak bizimle yola devam etmeyeceklerini belirttiler. Hazırlık dönemimde oldukça iyi performans sergilemiştim. Fenerbahçe için okulu dondurmuştum. Yenibosna’da ikamet ediyordum ve Dereağzı’ndaki antrenmanlara gitmek için okulu dondurdum. 2018’de Aykut Kocaman döneminde Topuk Yaylası’ndaki kamp için davet almıştım. Her şey çok yolundaydı ama 2018 yılındaki seçim sonrasında kulüpten ayrılmam istendi. Bir anda Fenerbahçe’den uzaklaştım.” ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe’den ayrılmasının ardından İstanbulspor’dan kendisiyle iletişime geçildiğini vurgulayan Gül, iyi bir sözleşme teklifi yapıldığını söyledi.
İstanbulspor’a dönme teklifini kabul ettiğini belirten Gül, “İyi bir sözleşme beklerken, bana işsizlik maaşı bağlayacaklarını söylediler. Bu duruma karşı çıkınca süresiz kadro dışı kaldım, ardından ilişkilerim bozuldu. Pandemi süreci de geldi ve ligler durmuştu. Fenerbahçe’de kendimi çok hazır hissetmiştim ama bu dönem mental çöküş yaşamama neden oldu. İstanbulspor’dan ayrılmak istediğimi belirtmeme rağmen yanıt alamıyordum. İstanbul Artvinspor’da Yaşar hocam bana lisansımı alma konusunda yardımcı oldu. Hazırdım ama maç deneyimim yoktu. Bir süre amatör takımlarda mücadele ettim, ardından Bolu’da Bölgesel Amatör Lig’de oynamaya başladım.” dedi.
Gül, “Tekirdağ Süper Amatör Lig’de en son oynadım. Ancak amatördeki anlaşmam sonrası sözleşme yapılmadığı için kazancım kulüpte kaldı. Ailemle kirada yaşayarak hayatımı sürdürmek zorundayım ve artık bir düzen kurmak istiyorum. Bu nedenle kasiyerlik yapmaya başladım. Çalıştığım mağazada arkadaşım vardı ve sporcu geçmişim nedeniyle işe kabul edildim.” şeklinde devam etti.
Yetenekleri üzerine geleceğini düşünerek mobilya iç mimarlığı alanında eğitim aldığını belirten Gül, “O dönem bu alana yoğunlaşsaydım belki farklı bir yerlerde olabilirdim ama birçok kişinin hayali olan futbolcu olma yolunda ilerlemek istedim. Yaşadığım zorluklar yüzünden ailem bir iş bulmamı istiyordu, ben de onların önerisini dikkate alarak kasiyer oldum.” dile getirdi.
“ARTAN KRAMPON ALMAK İSTEYENLER BANA SORUYOR”
Futbol geçmişinin etkisiyle, iş yerindeki müşterilerin kendisine ilgi gösterdiğini açıklayan Gül, “Çıkan haberlerin ardından işyerime gelen müşteriler sürekli yanıma geliyor. Bazıları ‘Oğlum futbolcu, sen neyi yanlış yaptın?’ diye sorarken, krampon alacak olanlar da ‘Sen anlıyorsun, hangi kramponu alalım?’ diye yardıma başvuruyorlar. Ben de onlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Kardeşlerim de benden yardım alıyor, onların yapmadıkları hataları anlatıyorum.” ifadelerini kullandı.
Futbola yeniden dönmeyi çok istediğini vurgulayan 24 yaşındaki Gül, “Futbola tekrar dönmeyi çok istiyorum. Mental durumumu iyileştirdim. Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra psikolojik olarak zor günler geçirdim ama şimdi kendimi toparladım. Üst liglerde mücadele etmeyi arzuluyorum. Eğer teklifler gelirse geri dönmeyi istiyorum. Bunun için de bireysel antrenmanlara devam ediyorum.” şeklinde konuştu.
“BİR FUTBOLCU NEDEN OKULU BIRAKMAK ZORUNDA KALIYOR?”
Futbolculuk kariyerine devam edememesi durumunda mobilya iç mimarlığı sektörüne ilişkin hedefleri olup olmadığı sorulduğunda Gül, “Mobilya iç mimarlığı el işi olmaya dayalı bir meslek. Bunu uzun süre yapmadığım için yeteneğim biraz azaldı. Bu nedenle bu kariyerim başlamadan sona erdi. Bu durum da büyük bir sıkıntı yarattı. Ayağımın yeteneğine güveniyordum, oynadığım takımlar ve altyapılar da bunu ortaya koyuyor. Türkiye’deki altyapı sistemi neden Almanya’daki gibi değil? Neden futbolcular okulu bırakmak zorunda kalıyor? Kulüplerin bu durumu incelemesi gerek.” cevabını verdi.
Ahmet Yiğit Gül, Fenerbahçe altyapısında birlikte oynadığı Ömer Faruk Beyaz ve Muhammet Gümüşkaya’nın Süper Lig’deki başarılarına da değinerek, “Ömer Faruk Beyaz şu an Süper Lig’de Başakşehir’de mücadele ediyor, ara sıra görüşüyoruz. Muhammet’le oyun arkadaşlığı yaptığımız dönemde yakın arkadaşlık kurmuştuk. O da Gaziantep’te yer alıyor. İstanbul’a geldiği zaman sık sık bir araya geliyoruz. Büyük hayallerim vardı; belki o dönem onlardan bir adım önde olabilirdim ama şimdi onlardan uzaktayım. Arkadaşlarıma rakip olmak istiyorum.” şeklinde konuştu.
Gül, “Futbol oynayan gençlerin mutlaka bir alternatif planı olmalı. Ne kadar yetenekli olsalar da hiçbir şeyin garantisi yok. Eğitimlerini bırakmasınlar; benim hatamı yapmasınlar.” tavsiyesiyle sözlerini noktaladı.