Uzmanlara göre gebelikte bağışıklık sistemi zayıfladığı için hamilelerin kurban eti tüketimine dikkat etmeleri gerekiyor. Taze kesilmiş kurban etinin sindirimi zor olabileceği için uzmanlar tarafından önerilmiyor. İyi pişirilmemiş etlerde bulunan parazit enfeksiyonları da risk oluşturabilir.
Gebelere verilen kurban eti uyarıları şunlar:
– Taze kesilmiş kurban eti tüketilmemeli, en az 1 gün dinlendirilmeli.
– Et yeterince pişirilmeli.
– Yağlı kavurma ve kızartmalardan kaçınılmalı, haşlama ve fırın gibi pişirme yöntemleri tercih edilmeli.
– Sindirimi kolaylaştırmak için bol sıvı, sebze ve salata tüketilmeli.
– Et uygun şekilde saklanmalı, dondurulup çözüldükten sonra tekrar dondurulmamalı.
– Hamileler günlük ortalama 100 gram kurban eti tüketmeli ve su tüketimine dikkat etmeli.
– Bayramda sütlü tatlılar tercih edilmeli, şerbetli ve yapay tatlandırıcılı tatlılardan uzak durulmalı.