1. Haberler
  2. Sağlık
  3. İbn-i Sina’nın Kullandığı Baharatlarla Hafızayı Güçlendirebilirsiniz!

İbn-i Sina’nın Kullandığı Baharatlarla Hafızayı Güçlendirebilirsiniz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tıbbın babası olarak bilinen İbn-i Sina’nın yüzyıllar önce kullandığı bazı baharatlar, hafıza kaybına karşı etkili olduğu günümüze taşınmış durumda. Hafızanın korunması için sağlıklı beslenme oldukça önemlidir. Sağlıklı beslenmenin bir parçası olarak bazı baharatlar, özellikle hafızayı güçlendirmede etkili olabilir. İbn-i Sina’nın yıllar önce kullandığı bu baharatlar arasında kekik, karabiber, zerdeçal, tarçın ve fesleğen bulunmaktadır. Bu baharatlar, beyin sağlığına birçok fayda sağlamaktadır. Kekik, beynin gelişimine katkı sağlarken toksinleri vücuttan atarak beynin erken yaşlanmasını engeller. Karabiberin yüksek antioksidan içeriği nedeniyle beyin yaşlanmasını önlediği bilinmektedir. Zerdeçal ruh hastalıklarını iyileştirirken, nöral hastalıklara da destek olabilir. Tarçın ise beyin fonksiyonlarının gerilemesini önler ve Alzheimer gibi hastalıkların oluşumunu engeller. Fesleğen ise sinir hücrelerini uyararak odaklanma sorunu yaşayanlar için faydalı bir baharattır. Bu baharatların düzenli tüketimi, sağlıklı bir beyin fonksiyonu için oldukça önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İbn-i Sina’nın Kullandığı Baharatlarla Hafızayı Güçlendirebilirsiniz!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Atakum Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!