1. Haberler
  2. Eğitim
  3. İki Fakültede Çift Anadal Yapan İlk Mezun: Muhammed Furkan Daşdelen

İki Fakültede Çift Anadal Yapan İlk Mezun: Muhammed Furkan Daşdelen

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2014 yılından bu yana öğrenci alımı gerçekleştiren İstanbul Medipol Üniversitesi, uluslararası tıp fakültesinde 2018 yılında öğrencilere çift anadal programına dahil olma imkânı sunmaya başladı. Muhammed Furkan Daşdelen ise 2017 yılında Lisans Yerleştirme sınavında Türkiye üçüncüsü olarak İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesine yerleşti. Aynı zamanda Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Programından da ÇAP 2024’te mezun oldu ve tıp-bilgisayar çift ana dalının ilk mezunlarından biri oldu.

Hedeflenen amaç, mühendislik bakış açısını tıp alanında uygulayarak araştırmacı hekimler yetiştirmektir. Daşdelen, Boston’da hazırlık eğitimini tamamladıktan sonra tıp eğitimine başladığını belirtirken, öğrencilere çeşitli mühendislik dallarında ders alma imkânı sağlandığını ve alınan derslerin yan dal, çift ana dal gibi programlara tamamlama şansı verildiğini ifade etti. Robotik, tıbbi cihaz geliştirme gibi alanlara ilgi duyanlar elektrik, elektronik ve biyomedikale, yazılım, veri analizi, yapay zekâya ilgi duyanlar ise bilgisayar mühendisliğine yönlendirilmektedir.

Daşdelen eğitim sürecinde stajlar yaparak uluslararası alanda network geliştirdiğini ve prestijli üniversitelerde bilgi birikimi elde ettiğini belirtti. Özellikle, Cambridge Üniversitesi Kardiyovasküler Araştırma Enstitüsü’nde yapay zekâ ile kalp ultrasonunda görüntü işlemi ve kalp spesifik gen modifikasyonu gerçekleştirme gibi projelerde yer aldı. Mühih Teknik Üniversitesi’nde de yapay zekâ üzerine çalışmalar yapan Daşdelen, gelecek dönemde tıp ve yapay zekâ doktorası için Münih Teknik Üniversitesi’nde eğitim almayı planladığını ifade etti.

Üniversitenin Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kemal Özdemir ise programın gerekliliği konusunda hemfikir olduklarını ve Türkiye’de mühendislik bakış açısını tıp alanında uygulayarak araştırmacı hekimler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Üniversitenin altyapısında 2 bin 300 bilgisayar çekirdekli bir sistem bulunduğunu ve yapay zekâ algoritmalarını bu sistem üzerinde çalıştırabildiklerini söyledi.

Her yıl birkaç öğrencinin yurtdışında staj yapma imkânı bulduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Kemal Özdemir, bu sayede öğrencilerin uluslararası alanda bilgi birikimi ve deneyim kazandıklarını ifade etti. Üniversitenin öğrencilerinden beşinin her yıl yurtdışındaki prestijli üniversitelerde staj yapma şansı bulduğunu ve bu sayede uluslararası dergilerde adlarını duyurmayı hedeflediklerini söyledi. Özdemir, yapay zekâ alanında uzman hocalarının bulunduğu ve öğrencilerin bu alanda yüksek etkili çalışmalar yaparak mezun olduklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İki Fakültede Çift Anadal Yapan İlk Mezun: Muhammed Furkan Daşdelen
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Atakum Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!