1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Kefal Havyarı (Bottarga) Nedir ve Nasıl Tüketilir?

Kefal Havyarı (Bottarga) Nedir ve Nasıl Tüketilir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bottarga, Tiren kıyı bölgelerinin tipik bir deniz ürünü olan hayvansal kökenli bir besin türüdür. Ton balığı veya kefalin yumurtalık kesesinden elde edilen bottarga, hoş ve keskin bir kokuya sahiptir. Ancak afrodizyak etkisi olduğu için az miktarda tüketilmesi önerilir. Bottarga, kahverengi ya da altın renginde sosis şeklindeki formlara sahiptir ve rendelenerek ya da dilimlenerek tüketilir. Yüksek besin değerine sahip olan bottarga, genellikle “fakirlerin havyarı” olarak da bilinir.

Kefal balığının yumurtalarının içinde yer alan kesenin özenle çıkarılması ve üstündeki kanın temizlenmesi gerekmektedir. Bu işlem sonrasında yumurtalar soğuk suda yıkanır ve yarım saat kadar tuzlu suda bekletilir. Daha sonra tekrar yıkanarak kurutulur, yassı bir şekil alır ve tuzlayıp kurutulur. Son olarak ince ince kesilerek tüketilir. Bu işlemler sonucunda elde edilen bottarga, kefal balıklarının yumurtalarının kurutulmuş halidir ve yüksek besin değeri ile bilinir. Bu nedenle tüketimine dikkat edilmesi önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kefal Havyarı (Bottarga) Nedir ve Nasıl Tüketilir?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Atakum Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!