Parkinson, insanların korkulu rüyası haline gelen, hayat kalitesini düşüren bir hastalıktır. Beyinde dopamin maddesinin eksilmesiyle ortaya çıkan bu hastalık, titreme, tutukluk ve hareketlerde yavaşlama gibi belirtilerle kendini gösterir.
Fiziksel etkilerinin yanı sıra, psikolojik olarak da derin etkileri olan Parkinson hastalığı, kişilerin günlük yaşamlarını olumsuz yönde etkileyebilir. İlaç tedavileri genellikle başlangıç evrelerinde etkili olsa da ilerleyen dönemlerde yetersiz kalabilir.
Gelişen teknoloji ve modern tıbbın sunduğu cerrahi çözümler sayesinde Parkinson hastaları için umutlar hiç tükenmez. Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi’nden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Zırh, Parkinson hastaları için sunulan yeni tedavi yöntemlerini açıkladı.
Parkinson hastalığı sadece titreme ile değil, hareketlerde yavaşlama ve donukluk gibi belirtilerle de kendini gösterir. Bazı bireylerde ilaç tedavileri yeterli olmayabilir. Bu durumda, cerrahi yöntemlerden Beyin Pili ve Akıllı Ses Ötesi Tedavi devreye girer.
Doç. Dr. Ali Zırh, bu cerrahi uygulamaların, tıbbi tedaviden fayda görmeyen hastalarda önemli bir alternatif sunduğunu belirtiyor. Beyin Pili tedavisi, hastaları hastalığın başlangıç evrelerine geri döndürebilirken, Akıllı Ses Ötesi tedavisi de titreme gibi sorunlarda etkili olabilir.
Parkinson hastalarının umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Zırh, beyin cerrahi yöntemlerinin hastalığın ilerleyen evrelerinde bile faydalı olabileceğini belirtiyor. Bu tedaviler sayesinde hastaların yaşam kalitesinin artabileceğini ve tekrar bağımsız hale gelebileceklerini ifade ediyor.
Doç. Dr. Zırh, tüm hasta ve hasta yakınlarına sağlıklı ve huzurlu günler dileyerek, Dünya Parkinson Günü’nü kutluyor.