Bilim insanları, Lanzhou Üniversitesi’nden bilim insanları tarafından geliştirilen bir kablosuz şarj cihazı sayesinde, telefonların enerjisini insan derilerinden üretebileceği geliştirilmiştir. Geliştirilen prototip cilt altına yerleştirilebilen kablosuz bir şarj cihazıdır. Bu cihaz sayesinde enerjiyi vücuttan transfer edebilme veya pilleri doldurmak için vücudu kullanabilme özelliğine sahip. Aynı zamanda ameliyat gerektiren durumlar için vücut dokusunun şekline uyum sağlayabilme özelliğine sahiptir ve biyolojik olarak parçalanabilir.
Biyoelektronik cihazların çoğu, yerleşik pillerle çalışır ve bu cihazlar genellikle harici bir güç kaynağına bağlıdır. Bu durumda hastalarda enfeksiyon riski oluşabilmektedir. Yeni geliştirilen biyolojik olarak parçalanabilen şarj cihazı ise, cerrahi müdahaleye gerek kalmadan vücutta çözünebiliyor ve ameliyata ihtiyaç kalmıyor. Prototip farelerde on güne kadar kullanıldı ve iki ay içinde vücutta tamamen çözündü. Eğer pilin etrafındaki koruyucu polimer ve balmumu katmanları kalınlaştırılırsa, bu süre daha da uzatılabilir.
Ancak, cihazın insanlar üzerinde test edilebilmesi için halen katedilmesi gereken uzun bir yol var. Araştırma ekibinin, cihazı açıp kapatmanın yanı sıra birçok teknik zorlukların üstesinden gelmesi gerekmektedir. Bu buluş sayesinde cilt altına yerleştirilebilen kablosuz bir şarj cihazının insanları olumlu yönde etkileyebileceği düşünülmektedir.