1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Uzmanlar Uyarıyor: Ramazan Bayramında Çörek Otu Şart!

Uzmanlar Uyarıyor: Ramazan Bayramında Çörek Otu Şart!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan Bayramı sürecinde, çeşitli tatlılar ve ikramlar tüketilirken mide sağlığının korunması gerektiğine dair uzmanlar uyarılarda bulundu. Ramazan ayında yavaşlayan metabolizmanın bayramda ani artış göstermesi ile hazımsızlık sorunlarının karşılaşılabileceğine dikkat çekildi. Bu problemlere karşı çözüm olarak çörek otu yağı önerildi. İçeriğinde bulunan A, H, B1, B2 ve B6 vitaminleri ile çörek otu yağının kullanımı, kan şekeri dengelenmesine ve sindirim sorunlarının giderilmesine yardımcı olabilir.

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Mehmet Pıçak, Ramazan Bayramı sürecinde artacak tatlı tüketimine karşı önerilerde bulundu. Her öğünde sabah, öğlen ve akşam olmak üzere çörek otu yağı önerisinde bulunan Pıçak, bu yağın düzenli kullanımının sindirim sorunlarını önleyebileceğini belirtti. Hazımsızlık, kabızlık gibi sorunların önüne geçmek için çörek otu yağının kullanılması önerildi. Pıçak, çocuklar da dahil olmak üzere her yaş grubuna çörek otu yağı tüketimini teşvik etti.

Çörek otu yağının takviye edici olarak kullanımının sindirim sistemini düzenleyebileceği ve mide sağlığını koruyabileceği vurgulandı. Pıçak, çörek otunun bal, pekmez ve yoğurt gibi ürünlerle kombin edilerek tüketilebileceğini belirtti. Bu kombinasyonların sindirimi rahatlattığı ve mide sağlığına olumlu etki sağladığı ifade edildi.

Çörek otu yağı tüketen bir vatandaş olan Hasan İşeden, ürünü boğaz yanması ve mide hazımsızlığı gibi durumlarda tercih ettiğini belirtti. Gargara yaparak ya da yutarak kullandığı çörek otu yağının mide sağlığı üzerinde olumlu etkiler yarattığını ifade etti. Günde 3 öğün bu yağı tüketmeye özen gösteren İşeden, çocuklarına da bu doğal ürünü düzenli olarak verdiğini söyledi.

Genel olarak, Ramazan Bayramı sürecinde fazla tatlı tüketiminden kaynaklı mide rahatsızlıklarına karşı çörek otu yağının düzenli kullanımının faydalı olabileceği uzmanlar tarafından belirtildi. İyi bir sindirim sağlığı için çörek otu yağının içeriğinde bulunan vitamin ve minerallerden faydalanmak önem taşıyor. Bu nedenle, bayram ikramlarının yanında çörek otu yağı tüketmek mide sağlığını korumak için etkili bir yöntem olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Uzmanlar Uyarıyor: Ramazan Bayramında Çörek Otu Şart!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Atakum Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!