Turşu suyunun faydaları oldukça çeşitlidir ve Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan bu ürün, kendi ve suyu bakımından oldukça yararlıdır. Turşu, çeşitli sebzelerin sirke ile birleşmesi sonucu ortaya çıkarılan bir üründür. İçerdiği yararlı besinlerle birçok faydası bulunan turşu suyu, bağışıklığın güçlenmesinde rol oynar ve hastalıklara karşı koruyucu olabilir. Ayrıca, turşu suyu bal ile tüketildiğinde balgam sorunu ve mide sorunlarına da fayda sağlayabilir. Düzenli aralıklarla tüketildiğinde kasların güçlenmesine yardımcı olur ve vücutta meydana gelen sıvı kaybını önleyerek böbrek üstü bezlerin daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Aynı zamanda, içinde bulunan sirke sayesinde kan şekerinde oluşan ani yükselmeleri ve düşmeleri önleyebilir. Fermente edilen turşu ise bağırsaklarda bulunan iyi bakterilerin büyümesine ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir. Bu nedenle, turşu suyunun sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır.
Bardağı bile her derde deva oluyor! Hem kendi suyuyla hem de şifa dağıtarak sağlık getiriyor.
